El doctor ha dit la veritat. Els dies estan comptats. Per què jo i per què ara? Un home deixa enrere la seva dona i els seus fills, els seus pares, els seus amics, els seus veïns i la seva antiga amant, tots aquells que van formar part de la seva vida.

Cada dia és un petit adéu. Les paraules són cada vegada menys comunes, el silenci es prolonga cada vegada més. Davant la finestra l’any canvia de color. Morir, un últim treball. Quedar-se sol però sense estar sol està bé, qui ho sap.

 

Stopped on track és la història d’una família que s’ha d’enfrontar a una gran pèrdua. La pel·lícula comença des del començament de la fi: a la clínica on un metge diagnostica a Frank, 40 anys i pare de família, una malaltia incurable.

En Frank i la Simone tenen dos fills. Formen una família normal, una parella sòlida, les seves relacions són harmonioses, sense romanticisme. Amb la notícia, tots els seus somnis s'estronquen: els projectes de feina, la nova casa on s’acaben de traslladar, viatges, la música. Però la vida continua i cadascú intenta trobar la manera de suportar aquesta nova realitat a la feina, a la escola o a casa.

La filla de 14 anys roman estranyament aliena, com si la idea de la mort per una adolescent fos alguna cosa massa llunyana. Els amics, fins i tot alguns familiars, es senten incòmodes amb la idea de la mort. Per la seva banda, Frank intenta sobreposar-se a allò que és inevitable: els creixents símptomes de la malaltia i el tractament mèdic. Utilitza el seu iPhone a la manera d’un diari íntim. La decisió de seguir les cures a casa serà per la Simone un exercici extrem d'amor i posarà a prova la fortalesa dels sentiments de tothom.

A través de la finestra, veiem com la tardor dóna pas a l’ hivern. Els arbres es van despullant a poc a poc, descobrint un paisatge grisós que es va vestint de blanc i de silenci.

 

 

Distribuïda per Paco Poch Cinema