ANDREAS DRESEN

 

Andreas Dresen, va néixer al 1963 a Gera, Alemanya. És fill del director de teatre Adolf Dresen i de l’actriu Bárbara Bachmann. Va començar a treballar al teatre a la dècada dels 80 mentre estudiava cinema a la HHF Konrad Wolf Potsdam-Babelsberg, a prop de Berlín. Al 1992, va dirigir el seu primer llargmetratge: “Stilles Land”. Després va iniciar la seva carrera de guionista i realitzador per a la televisió, va dirigir diverses obres de teatre i actualment és professor a varies universitats de cinema.


Al 1998 arriba el seu gran èxit de la mà de la pel·lícula “Nachtgestalten”, premiada amb l’Ós de Plata del Cinema de la República Alemanya i altres premis a l’estranger: a Valladolid, va rebre el premi al millor jove realitzador. Al 2002, la pel·lícula “Halbe Treppe” guanya l’Ós de Plata a la Berlinale i el Gran premi del Jurat. Al 2005 acaba de realitzar dues pel·lícules: “Willenbrock”, basada en la novel·la homònima de l'escriptor Christoph Hein i “Sommer vorm Balkon”, que va rebre el premi al Millor Guió al Festival de San Sebastià. I al 2009 presenta la seva pel·lícula “Wolke Neun (Cloud Nine)”, pel·lícula multi premiada sobre l’amor a la tercera edat.

 

FILMOGRAFIA

 

2011 - Halt auf freier Strecke (Stopped on track)
2009 - Whisky mit Vodka (Whisky con Vodka)
2008 - Wolke 9 (En el séptimo cielo)
2005 - Sommer vorm Balkon (Verano en Berlín)
2005 - Willenbrock
2002 - Halbe Treppe (A mitad de camino)
1999 - Nachtgestalten (Encuentros nocturnos)
1992 - Stilles Land

 

 

 

MILAN PESCHEL

 

Milan Peschel va néixer al 1968 a Berlín Oriental. Després d’estudiar Art Dramàtic a l’Acadèmia Ernst Busch de Berlín, es va estrenar a l’escenari al Neue Bühne Senftenberg i Hans Otto Theater de Potsdam. Membre de la Volksbühne de Berlín del 1997 al 2008, ha treballat a més a més al Thalia Theater d’ Hamburg i al Festival de Salzburg.


Va debutar al cinema amb la pel·lícula “Tot anirà bé”, la qual va obtenir una nominació pel premi del cinema alemany. Ha participat a diversos telefilms i sèries alemanyes “El lloc del crim”. Treballa regularment com actor i director al Gorki Theater i Theater an der Perkaue de Berlín.

 

 

 

STEFFI KÜHNERT

 

Steffi Kühnert va néixer al 1963 al Berlín Oriental. Es va formar a l’escola d’art dramàtic Ernst Busch abans de treballar als més reputats escenaris de parla alemanya com són el Teatre Burg de Viena, la Schaubühne i el Deutsches Theater de Berlín, el Berliner Ensemble, Schauspielhaus de Bochum o el Teatre Residenz de Munich. Ha estat dirigida per directors com Leander Haussmann, Richter Falk, Benno Besson i Luk Perceval. Al 1993, Steffi Kühnert va rebre la Creu del Mèrit de l’Estat Federal per totes les seves interpretacions. Recentment va participar a “La cinta blanca” de Haneke. Aquesta és la seva tercera col·laboració amb Andreas Dresen, després de “Wolke Neun (Cloud Nine)” i “Halbe Treppe”.

Distribuïda per Paco Poch Cinema