CAS / CAT


INICI


SINOPSI


BIOFILMOGRAFIA


INFORMACIÓ TÈCNICA I FITXES


IMATGES


PREMSA


CONTACTE


ERMANNO OLMI


Director de cinema i guionista italià, Ermanno Olmi (1931) és un dels exponents del Neorealisme italià. La seva obra es caracteritza per la seva consciència social i la seva inspiració cristiana. Compte amb una llarga filmografia on destaca la pel·lícula “L'albero degli zoccoli” que va guanyar la Palma d’ Or del Festival de Cannes al 1978 i el Premi César a la millor pel·lícula estrangera. Al 2001 va dirigir “Il mestiere delle armi” que va obtenir nou premis David di Donatello. Entre moltes altres pel·lícules, al 2005 va rodar “Tickets”, una pel·lícula codirigida amb Abbas Kiarostami i Ken Loach.

Nascut dins una família modesta, als quinze anys abandona els estudis per a treballar a una fàbrica a Milà. Tot i així, en hores lliures, segueix cursos de declamació a l’Acadèmia d’Art Dramàtic de Milà i al mateix temps practica el teatre com afeccionat i la fotografia. Aquestes inquietuds acaben tenint una sortida professional a través del Servizio Cinema, una societat creada per les fàbriques Edison per a la realització de documentals sobre el desenvolupament de la indústria italiana (Il Villagio di cartone està patrocinada per Edison).

 

Olmi roda així entre 1953 i 1961 nombrosos curtmetratges sobre canteres alpines, construcció de pantans o de línies elèctriques, cosa que li permet experimentar amb tècniques de laboratori fotogràfic i noves tecnologies cinematogràfiques. Durant aquesta època, roda a més a més alguns curtmetratges de ficció com Grigio, on el seu amic Pier Paolo Pasolini exerceix de coguionista.

 

El seu debut en el llargmetratge es produeix amb “Il tempo si è formato”, i el segueix "Il posto", un relat sobre la recerca de feina per part de dos joves que suposa el primer èxit internacional d’Olmi i el començament de la línea de reflexió sobre problemes que pateix el ciutadà davant la indiferència de les autoritats.

 


 

 

MICHAEL LONSDALE


Neix al 1931, el mateix any que l’ Ermanno Olmi. Comença la seva carrera a finals dels anys cinquanta i combina el cinema amb el teatre i la televisió. Ha treballat amb alguns dels més grans directors i dramaturgs de tots els temps com són Beckett, Ionesco, Truffaut, Buñuel, Bertolucci, Losey, Welles o Spielberg.

 


Distribuïda per PACO POCH CINEMA
Estrena el 25 DE GENER DE 2013