ESPAÑOL / CATALÀ
Una pel·lícula de Valeria Bruni Tedeschi
Un castell a Itàlia


SINOPSI


Louise recupera el seus somnis en conèixer a Nathan. Aquesta també és la història del seu germà malalt i del destí d’una família italiana, obligada a desfer-se del patrimoni i dels records que l’acompanyen. Un món que s’acaba i un amor que comença.


Louise Rossi Levi té 43 anys, viu a cavall entre París i el castell familiar al nord d’Itàlia i, tal com li retreu la seva mare, “no té marit, ni fills, ni feina”. Un bon dia coneix a Nathan, un jove actor francès, indecís i insegur, que li desperta desitjos d’amor i maternitat. És, també, la història de Ludovic, germà estimat que mor de SIDA enmig de l’esfondrament del patrimoni familiar.

Una història sobre la família i l’amor, una barreja de comèdia i tragèdia, on allò més íntim esdevé universal per parlar de com sobreviure als buits que la vida va deixant al seu pas, com són la por davant l’imminent mort d’un ésser estimat, la crisi dels quaranta, la maternitat, l’ambigüitat de sentiments i la recerca de sentit a la vida.

Amb una mirada lúcida i tendra, la directora exposa part de la seva vida: la mare -meravellosa Marisa Borini- l’excompany -Louis Garrel-, que interpreten els seus propis papers, i la tragèdia del seu germà que va morir de SIDA i a qui dedica la pel·lícula. Podria tractar-se de la seva vida o del seu diari íntim. Exposa, amb sinceritat i condescendència, les seves angoixes i neurosis, certa culpabilitat, caos i un talent únic per ofegar un sanglot amb un somriure. És commovedora.

Completa el càsting Filippo Timi, que fa de germà moribund; Céline Sallette, la seva coratjosa i bella parella; Xavier Beauvois, l’amic de la família, alcohòlic i impertinent; Marie Rivière, genial, interpretant la sogra desinhibida, i André Wilms que fa de sogre una mica donjoanesc. Malgrat la gravetat dels temes, la pel·lícula no perd mai lleugeresa. És un himne a la vida. L’últim pla és decididament optimista: enmig d’aquest món que s’esfondra sorollosament com el castanyer centenari de la família, Louise supera el passat i recupera el present. Valeria Bruni Tedeschi té la innegable capacitat de parlar de temes difícils, gairebé inconfessables, amb coratge, sinceritat i humor.


Distribuïda per Paco Poch Cinema