De Pedro Ballesteros
Documental
2020

“Pots sentir-me?” es submergeix en l’obra i la personalitat de l’escultor Jaume Plensa, un dels artistes en actiu més rellevants del panorama mundial, i reflexiona sobre els mecanismes que condueixen a la creació artística, les preguntes que sorgeixen en enfrontar-nos-hi i sobre com l’art pot transformar la nostra manera de veure i ser al món.

De la mà de Plensa, visitem algunes de les seves peces més emblemàtiques, instal·lades en espais públics d’Espanya, França, Suècia, Estats Units, Canadà i Japó, en una seqüència de viatges que travessen també les idees que alimenten la seva obra.

Presenciem la gènesis i construcció d’un gran projecte per al lobby d’un gratacels a Nova York, la preparació d’una retrospectiva sobre la seva obra al MACBA de Barcelona, la inauguració d’una gran exposició a l’aire lliure a Estocolm i la instal·lació d’altres grans projectes a l’illa de Porquerolles, Madrid i Nova York.

Equip tècnic

Una producció de Plensa StudioBarcelona, Galerie Lelong NY, Gray Gallery Chicago/NY, Galerie Lelong Paris i Mallerich Films Paco Poch

Direcció: Pedro Ballesteros
Producció: Jordi Marquès
Producció executiva: Laura Medina i Paco Poch
Producció associada: Mary Sabbatino, Paul Gray i Jean Frémon
Direcció de fotografia: Pol Orpinell
Guió: Pedro Ballesteros i Aurora Sulli
Edició: Aurora Sulli
Segon director de fotografia: Alberto Borque
Disseny de so: Francesc Gosalves
Color: Aline Biz

Equip artístic
Dades tècniques

Any: 2020
Gènere: Documental
Format d’imatge: 16:9
Imatge: 2K
So: stereo
Idiomes: castellà
Subtítols: anglès
Durada: 75 minuts

 

Premis

Nominada a Millor Documental als XIII Premis Gaudí
Premi del Públic al Docs Barcelona 2020
Selecció oficial al Fine Arts Film Festival (ViCA)
Millor Pel·lícula del Festival (Premi Especial), Millor Documental, Millor Director i Millor Director de Fotografia a l’Arte Non Stop Film Festival, 2020

Tràiler