De Pedro Ballesteros
Documental
2020

“Pots sentir-me?” es submergeix en l’obra i la personalitat de l’escultor Jaume Plensa, un dels artistes en actiu més rellevants del panorama mundial, i reflexiona sobre els mecanismes que condueixen a la creació artística, les preguntes que sorgeixen en enfrontar-nos-hi i sobre com l’art pot transformar la nostra manera de veure i ser al món.

De la mà de Plensa, visitem algunes de les seves peces més emblemàtiques, instal·lades en espais públics d’Espanya, França, Suècia, Estats Units, Canadà i Japó, en una seqüència de viatges que travessen també les idees que alimenten la seva obra.

Presenciem la gènesis i construcció d’un gran projecte per al lobby d’un gratacels a Nova York, la preparació d’una retrospectiva sobre la seva obra al MACBA de Barcelona, la inauguració d’una gran exposició a l’aire lliure a Estocolm i la instal·lació d’altres grans projectes a l’illa de Porquerolles, Madrid i Nova York.

Equip tècnic

Una producció de Plensa StudioBarcelona, Galerie Lelong NY, Gray Gallery Chicago/NY, Galerie Lelong Paris i Mallerich Films Paco Poch

Direcció: Pedro Ballesteros
Producció: Jordi Marquès
Producció executiva: Laura Medina i Paco Poch
Producció associada: Mary Sabbatino, Paul Gray i Jean Frémon
Direcció de fotografia: Pol Orpinell
Guió: Pedro Ballesteros i Aurora Sulli
Edició: Aurora Sulli
Segon director de fotografia: Alberto Borque
Disseny de so: Francesc Gosalves
Color: Aline Biz

Equip artístic
Dades tècniques

Any: 2020
Gènere: Documental
Format d’imatge: 16:9
Imatge: 2K
So: stereo
Idiomes: castellà
Subtítols: anglès
Durada: 75 minuts

 

Premis

Premi del Públic al Docs Barcelona 2020
Selecció oficial al Fine Arts Film Festival (ViCA)
Millor Pel·lícula del Festival (Premi Especial), Millor Documental, Millor Director i Millor Director de Fotografia a l’Arte Non Stop Film Festival, 2020

Tràiler